Porokilpailut tarjoavat elämyksiä

Poro Cup -kilpailusarjaa ei ajeta kevättalvella 2021 Covid-19 -epidemian vuoksi.

Porokilpailut pitkine perinteineen ovat paitsi vauhdikas ja värikäs urheilulaji myös olennainen osa pohjoista porokulttuuria. Porokilpailuja on Suomessa järjestetty vuodesta 1932. Nykyisellään porokilpailut ovat organisoitua ja säänneltyä harrastustoimintaa.

Kilpaporot ovat koulutettuja urosporoja. Niiden hyvinvoinnista huolehtiminen on porokilpailutoiminnassa avainasemassa. Poroja koulutetaan ja valmennetaan systemaattisesti ja ammattitaidolla.

Poroa ei ole mahdollista pakottaa juoksemaan: jos poro ei halua juosta, se ei juokse.

 

Porokilpailut ovat koko perheelle mukava elämyksellinen tapahtumaviikonloppu. Porokilpailujen talvinen eksotiikka houkuttelee myös kansainvälistä yleisöä ja kisapaikalla riittää nähtävää. Teknologia on tuonut porokilpailut kaikkien ulottuville. Tunnelmia jaetaan sosiaalisessa mediassa ja reaaliaikainen tulosseuranta on palvellut tuloksista kiinnostuneita.

Suomen Porokilpailijat ry  valvoo Poro Cup -kilpailusarjaa ja vastaa porokuninkuusajojen järjestelyistä. Poro Cup -kausi alkaa helmikuun puolivälissä ja jatkuu huhtikuun alkuun. Kisakausi huipentuu parhaiden porojen mittelöön porokuninkuudesta.

 

Suomen Porokilpailijat ry

Porokilpailijat

FB Team Kilpahärät

Team Kilpahärät ry

Suopunginheittäjät ry

www.suopunki.fi

62. Porokuninkuus
(Inari 2014)

porokuninkuus2014Videokooste Inarin porokuninkuusajoista (Youtube)

63. Porokuninkuus
(Inari 2015)

porokuninkuus2015Videokooste Inarin porokuninkuusajoista (Youtube)

The guardian: This is not a beauty contest (2015)

Watching Rudolf run in Finnish Lapland (2014)