Poro – puhtaasti parasta!

Kuluttajien elintarvikkeille asettamat laatuvaatimukset ovat kasvaneet nopeasti. Tämän päivän tietoinen ruokailija valitsee lautaselleen eettisesti ja ekologisesti tuotettua, ravintoainekoostumukseltaan terveellistä lihaa. Erityisesti lihan sisältämien rasvojen terveysvaikutukset ohjaavat ravintotietoista ruokailijaa.

Poronliha sisältää runsaasti rautaa, proteiinia, seleeniä ja vitamiineja. Lihan ohella myös sydän, maksa, pintarasva, kieli ja veri ovat maittavaa poroherkkujen raaka-ainetta. Poro on vähärasvaista, mutta siinä on runsaasti terveellisiä rasvahappoja. Se on rakenteeltaan hienosyistä, minkä vuoksi se on mureaa, nopeasti kypsyvää ja helposti sulavaa. Poro soveltuukin erinomaisesti niin arkiruokien kuin juhla-aterioiden raaka-aineeksi.

Valtaosa teurastettavista poroista on vasoja, jotka ovat eläneet aluksi poronmaidolla ja tämän jälkeen pelkästään luonnonravinnolla. Poro ei ole koskaan ollut ainoastaan tuotantoeläin, vaan kantava voima kokonaiselle kulttuurille ja elinkeinolle.

Myynnissä olevista lihoista poronliha on niitä harvoja, jotka ovat peräisin luonnossa vapaana kasvaneesta eläimestä. Poronliha on ainutlaatuista luonnonlihaa, jonka alkuperä tunnetaan.

 

Suurin osa (7o-80 %) ihmisravinnoksi tulevista poroista on vasoja, jotka ovat eläneet koko ikänsä täysin luonnonravinnolla. Poronliha tuodaan kaupan hyllyyn EU-direktiivien mukaisten teurastamoiden ja jalostamoiden kautta. Lihaa voi ostaa myös suoraan poronomistajilta erotusaidoilta ja porotiloilta.

 

 

 

Pororeseptit FB

Pororeseptit Facebook

Pororeseptejä

Deliporo: reseptit

K-Ruoka: pororeseptit

Ruoka.fi: parhaat pororeseptit

Veljekset Rönkä: reseptejä

Polarica: pororeseptejä

Kylmänen: pororeseptejä

Culinari: pororeseptejä

Valio: pororeseptejä

Ilta-Sanomat Ruokala: pororeseptit

Kotiliesi: pororeseptit

 

Pororuoka-aiheisia blogeja ja muita juttuja

Deliporo: poroa juhlaruokana

Deliporo: Blogi

Poroa hunajalla

Keskinarkaukset Kiinasta kotona

Paahtaja & story goes like this…

Lumiporoblogi Utsjoelta