Poronlihan hankinta

Kun ostat poronlihaa, on hyvä tarkistaa onko myytävä liha vasan vai aikuisen poron lihaa ja mikä on sen alkuperä. Pakkausmerkinnöistä voi tarkastaa lihan alkuperän. Nimisuoja- ja Hyvää Suomesta -tuotteet ovat aina kotimaista alkuperää.

Vasanliha kypsyy nopeammin ja on maultaan miedompaa. Poronlihan lihassyiden pinta-ala on pieni, joten liha on erityisen mureaa. Ruoanvalmistusneuvot ja vinkit löydät osoitteesta www.pororeseptit.fi.

Myytävä kotimainen poronliha on pääasiassa vasaa. Yleensä poroniha on pakastettua. Pakastettua liha on hyvä sulattaa hitaasti viileässä ennen ruuan valmistusta.

Poron osat

Poronlihaa voi ostaa myös suoraan poronomistajilta suoramyyntinä, pienjalostajilta sekä poronlihaan erikoistuneista lihamyymälöistä ja nettikaupoista.

Suoramyynnillä tarkoitetaan poronlihan myyntiä suoraan kuluttajalle poronhoitoalueella olevalta alkutuotantopaikalta tai paikasta, jossa poro on teurastettu. Asiakas ostaa itse lihan porotilalta ja alkutuotantopaikalta ja voi samalla todeta, että mistä hänen ostamansa poronliha on peräisin.

Paliskuntain yhdistyksen myötävaikutuksella toteutettu Suoramyynnin hyvän toimintatavan malli antaa poronlihan myyjälle toimintaohjeita ja kuluttajalle tietoa suoramyynnin toimintaperiaatteista.

 

Verkkokaupat

Deliporo

Tunturiporo

Pororeseptejä

Pororeseptit facebook

Lapin Liha: reseptejä

Kylmäkuljetuksia

Kylmäkuljetuksia poroelinkeinon tarpeisiin:

lacotra.fi/index.php/ajoreitit