Kallioluoma

Poroisäntä: Härmä Heikki
Puhelin: 040 540 9381
Sähköposti: heikkiporo@gmail.com

45 Kallioluoma

Kotikunta: Kuusamo
Pinta-ala: 1 576,8 km2
Suurin sallittu eloporomäärä: 2 300
Poronomistajia: 42

Kallioluoman paliskunta kuuluu Kuusamon merkkipiiriin. Paliskunta sijaitsee Kuusamon kaupungin eteläosassa. Paliskunta rajoittuu idässä Venäjän valtionrajaan, etelässä Hossa-Irnin, lännessä Akanlahden ja pohjoisessa Oivangin paliskuntiin.

Paliskunnan maapinta-alasta 20,1 % on valtionmaata ja 79,9 % on muiden maanomistajien omistuksessa. Paliskunnan halkaisee valtatie 5, joka jakaa paliskunnan porojen laidunnus- ja vaellusalueen kahteen osaan. Vanhojen metsien suojelualueita ja soidensuojelualueita löytyy palkisen alueelta. Paliskunnan alueella on pari turvesuota, mutta niiden porotaloudelle aiheuttama haitta on melko vähäinen.

Paliskunnalla on kiinteitä aitoja yhdeksän. Porojen pyyntiaitoja on viisi. Osakkailla on tarha-aitoja. Viljelysten suojaamiseksi porojen laiduntamiselta on rakennettu viljelysaitoja kaikille tiloille.

Asutus on sijoittunut tasaisesti ympäri palkisen aluetta, lukuun ottamatta itäisiä osia. Vapaa-ajan asunnot ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Osakkaat asuvat ympäri paliskuntaa. Suurin osa palkisen poromiehistä on maanomistajia. Tilat ovat maa-metsä- ja porotiloja.